Onze cultuur heeft een groot aantal feestdagen en gedenkdagen, waardoor het af en toe lastig is om te onthouden wat op welke dag valt en wat wel of geen vrije dag op zal leveren. Zeker omdat dit op de scholen weer anders is dan op het werk en het ook per land nogal eens wil verschillen.

Dar is de reden waarom we wettelijke feestdagen hebben. De wettelijke feestdagen zijn de feestdagen waarop de mensen vrij krijgen wanneer dit binnen de arbeidsovereenkomst valt. Het laatste deel is een belangrijk deel, want de mensen in de zorg, beveiliging en horeca kennen geen wettelijke feestdagen. Deze mensen moeten meestal een aantal dagen kiezen waarop zij wel werken, zodat zij andere dagen vrij kunnen krijgen.

Waarom zijn er wettelijke feestdagen?

Eigenlijk is het redelijk simpel waarom de wettelijke feestdagen ingesteld zijn. Op een gegeven moment zijn de feestdagen en gedenkdagen van de verschillende religies zover uiteen gaan lopen, dat je als werknemer bijna evenveel werkdagen zou kunnen hebben als vrije dagen. Dat lijkt wel lekker, maar voor het bedrijf waarvoor je aan het werk bent, schiet dat natuurlijk niet op.

Om ervoor te zorgen dat er een duidelijke lijn zou zijn, heeft de regering een aantal dagen gekozen die wettelijke feestdagen genoemd worden. Alle overige feestdagen zijn dagen waarop je niet op de wet kunt leunen om vrij te krijgen. Hiermee wordt nog niet gezegd dat het niet mogelijk is om een vrije dag te krijgen op zulke dagen, want vaak zijn de werkgevers redelijk soepel met deze omstandigheden en zien de meeste mensen deze situaties al ver van tevoren aankomen. In veel gevallen zal het je hoogstens een eigen dag kosten, maar wanneer de feestdag zo belangrijk voor je is, zal je dit er zeker wel voor over hebben.

De wettelijke feestdagen worden nauwelijks aangepast. Wanneer dit wel gebeurt, zal je dit direct merken aangezien alle media hier een bericht over uit zullen laten komen aangezien het zo uniek te noemen is.