Een food groothandel, wat houdt dat in?

Wanneer jij als bedrijf op zoek bent naar bepaalde voedingsproducten ga je kijken bij een groothandel. Of je nou een restaurant, hotel of bijvoorbeeld snackbar bezit, er moet voeding aanwezig zijn. Natuurlijk is naast de prijs de kwaliteit heel erg van belang. Het is dus belangrijk dat jij de juiste groothandel uitzoekt om jouw producten vandaan te halen. Dit niet alleen voor jezelf, maar ook voor jouw uiteindelijke klanten. In dit artikel lees je alles over deze food groothandels en waar jij echt op moet letten als jij de volgende keer producten gaat regelen voor jouw bedrijf.

Grote namen

In Nederland bestaan er een groot aantal groothandels. De één moet je wat bekender voorkomen dan de ander, maar het is wel belangrijk dat jij volledig op de hoogte bent van het vele verschillende aanbod op het gebied van voeding. Namen als Sligro en Hanos komen al snel voorbij, maar wanneer je kijkt naar de iets minder grote namen, dan betekent het niet dat deze geen kwaliteit leveren.

Voeding

Nu we weten dat er veel verschillende namen zijn in de food groothandel wereld, is het van belang om te kijken naar hetgeen dat eigenlijk allemaal wordt aangeboden. Voeding klinkt redelijk vanzelfsprekend, maar het is toch goed om even een aantal producten dat wordt aangeboden te bekijken.

  • AGF:

Iedereen weet natuurlijk dat een groothandel op het gebied van aardappelen, groente en fruit vooral verse producten moet leveren. Bij een groot deel van de groothandels bestaat de mogelijkheden om deze producten in stuks af te nemen. Op deze manier neem je dus de precieze hoeveelheid mee die jij nodig hebt en zo hoef je dus geen rekening te houden met het langer bewaren van bepaalde producten. 

  • Etenswaren:

Natuurlijk zijn er in een food groothandel vooral etenswaren te koop. Toch kun je etenswaren opdelen in heel veel verschillende dingen. Je kunt met etenswaren bijvoorbeeld de kant van de verse producten belichten. Denk in deze gevallen aan de bakkerij of inderdaad aan het groente en fruit, maar je kunt ook gaan kijken naar producten die heel lang mee kunnen gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan groente en fruit in blik of andere voorverpakte producten. Wanneer jij dus naar een food groothandel gaat, moet je wel goed nadenken over de houdbaarheid van een product. Er bestaat anders ook altijd de mogelijkheid nog om, zoals belicht worden bij het kopje ‘AGF’, de producten per stuk mee te nemen. Dit doe je om lang te genieten van de verse producten.

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *