Waarop bij trouwringen letten?

Net als een gerecht begint het met het kiezen van de juiste ingrediënten. Wij legeren altijd “vers”. Afgezien van het uitdrukkelijke verzoek van de klant mag er geen oud goud worden gebruikt, omdat dit een negatief effect kan hebben op de eigenschappen van de legering. De legeringskwaliteit is essentieel voor de eigenschappen van de ringen. De legering moet homogeen zijn, zonder holtes, hard maar ook elastisch. Fijn goud gerecycled volgens de strengste milieucriteria is eerlijk voor de natuur en biedt een duidelijk startpunt voor de productie. Vanwege de bovengemiddelde slijtage aan trouwringen is het belangrijk dat de ringen een stevige materiaaldikte hebben en goed samengedrukt zijn.

Materiaalverlies treedt naast slijtage door het dragen – de deurkruk is de grote vijand van de ring – ook op door het opfrissen van de ringen bij de goudsmid. Het is daarom belangrijk dat de materiaaldikte niet vanaf het begin te dun wordt gekozen. De ringen mogen niet buigen, ook niet na jaren, bij het tillen van iets zwaars. Ringen met een materiaaldikte van 1,80 mm of meer kunnen als massief worden beschouwd. De persoonlijke perceptie met betrekking tot de materiaaldikte is heel anders: 1,80 mm kan voor sommige dragers al als het maximum worden ervaren. Anderen hebben geen probleem met 2,5 mm en meer en waarderen de solide uitstraling van hun ringen die hieruit voortvloeit. Daarbij moet rekening worden gehouden met de perceptie van de materiaaldikte in het samenspel met het profiel, de breedte en de oppervlaktekwaliteit.

Een ring met een ovale doorsnede / profiel met een materiaaldikte van 2,2 mm voelt heel anders aan dan een ring met een rechthoekige doorsnede. Ringen met bijvoorbeeld de maatring maat 54 kunnen je heel anders passen! Dit is afhankelijk van de breedte en de doorsnede van de ring. Is de ring aan de binnenkant plat of gewelfd? Dit alles kan leiden tot zeer verschillende niveaus van draagcomfort. Daarom is ons advies om ringen ter plaatse bij de juwelier (bijvoorbeeld bij 123gold.nl) of goudsmid te selecteren en niet online de uiteindelijke beslissing te nemen.

Naast het ontwerp is het materiaal – goud of platina – een essentiële vraag bij het kiezen van een trouwring.

Met welke kwaliteitsverschillen moeten bruid en bruidegom rekening houden? Naast het kiezen van de juiste breedte, materiaaldikte en profiel/doorsnede speelt ook de keuze van het gewenste edelmetaal een grote rol. Hier moet je erop staan ​​​​dat je alleen ringen krijgt die gemaakt zijn van echte materialen. Alleen deze geven je een gevoel voor je toekomstige ringen. Want naast de originele kleur van de goudlegering speelt ook het gewicht een rol. Nepmaterialen zijn niet in staat om het echte draagcomfort en de sensatie te onthullen. Daarnaast moet je weten dat 14-karaats goud anders aanvoelt dan 18-karaats en totaal anders dan 950/000 platina. Dat brengt ons bij het volgende onderwerp: de materiaalkleur.

Wit-, geel- of roségoud, platina of een wit of zwart gerhodineerd oppervlak?

Matte of glanzende trouwringen, met of zonder stenen? Welke mogelijkheden hebben bruidsparen bij het kiezen van hun trouwringen? Het is een kwestie van persoonlijke stijl en voorkeur. Puur fijn goud 999/000 zou te zacht zijn voor de ringen. Om de eigenschappen van goud te verbeteren en verschillende kleuren te verkrijgen, worden bijvoorbeeld zilver, koper of palladium toegevoegd. Nikkel wordt niet meer gebruikt omdat het een veelvoorkomende oorzaak van allergieën is. Dus welke goudkleur moet je kiezen voor de trouwringen? Meestal wordt een persoonlijke voorkeur onder de indruk van indrukken en ervaringen en kies je intuïtief een kleur. Als dit voor een paar op verschillende manieren het geval is, zou het helemaal geen probleem zijn. Het is natuurlijk toegestaan, en wordt steeds weer gevraagd, dat de twee partners een andere goudkleur kiezen. Anders kunnen de ringen heel goed harmoniëren in het ontwerp.

Als je niet zeker weet welke goudkleur je moet kiezen voor de trouwringen, geven sommige platforms hier tips hoe je je eigen kleurtype kunt bepalen om vervolgens de juiste goudkleur te bepalen. Koelere huidskleur (blauwe nerven) voor platina en wit goud of warme huidskleur (groene nerven) voor geel goud. Rose goud wordt beschouwd als de gulden middenweg en subtiele kleur. Niet voor niets worden veel luxe horloges van gerenommeerde merken in deze gouden kleur gemaakt.

Als u de voorkeur geeft aan de kleur wit, moet u weten dat witgouden ringen ten slotte meestal aan het oppervlak zijn gecoat met rhodium (rhodium is een platinametaal). Rhodium is hard, maar het metaal zal na verloop van tijd op deurknoppen afwrijven. Het onderliggende, wat rood-grijsachtige witte goud komt na verloop van tijd aan het licht. Voor ringen uit eigen productie bieden wij de vernieuwing van het rhodium gratis aan. Palladiumhoudend niet-gerhodineerd witgoud is grijzig. Bevalt de kleur je, dan heb je het voordeel dat de kleur permanent is. Kies je voor je ringen in platina, dan is rhodium niet nodig en is de tint bijna net zo wit als die van rhodium!

 

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *