Wat heb je nodig bij de aanschaf van een puppy

Als je binnenkort een nieuwe puppy krijgt ben je natuurlijk mega blij. Toch gaat er een hele voorbereiding aan vooraf en zijn er een groot aantal dingen dat je hiervoor moet aanschaffen. Het belangrijkste is een hondenbench. Dit is een soort kooi waar de hond in kan liggen. Sommige baasjes gebruiken de bench ook wanneer de hond zich niet goed gedraagt. Daarnaast zijn er ook andere dingen die moeten worden aangeschaft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speeltjes, voeding en een mand. Een hond kost nou eenmaal veel geld, dat is helaas een feit. Toch geeft het heel wat rust als je deze spullen hebt aangeschaft, voordat je je puppy thuis zal ontvangen. Niet alleen voor jezelf, maar de puppy voelt zich dan ook meteen thuis. 

Een puppy en diens eigenschappen

Elke puppy heeft andere eigenschappen en persoonlijke kenmerken. Het ligt niet eens per se aan de ras van de puppy, maar echt aan het karakter van de hond zelf. Sommige honden vinden het heerlijk om in een mand te slapen, waar andere honden niet opkijken van alle verschillende manden en vervolgens elke avond op de bank slapen. Dat geldt ook voor speeltjes overigens. Vaak vinden puppy’s het toch wel erg leuk om te spelen. Hoe ouder de hond echter wordt, hoe minder graag ze nog spelen met speeltjes. Dat is eigenlijk hetzelfde als bij mensen. Sommige puppy’s vinden het ook erg leuk om trucjes te doen en om deze aan te leren. Bij andere honden gaat dit wat moeilijker. Het is dus heel erg afhankelijk van de hond, wat hij of zij nodig heeft. 

Het belang van puppytraining

Dan is er ook nog puppytraining. Het is aan te raden om je hiervoor tijdig in te schrijven wanneer je een puppy aanschaft. Puppytraining is heel erg belangrijk voor een hond. Zie het een beetje als de opvoeding van een kind. Wanneer een ouder een kind niet bijstuurt, doet dit kind wat hij of zij zelf wilt. Dat gebeurt ook met puppy’s. Zonder duidelijke regels worden de honden onhandelbaar. Het is belangrijk dat de hond bepaalde grenzen aangeleerd krijgt. Als je dit niet doet is het eigenlijk niet leuk om een hond te nemen in huis. Ook zullen de honden daarmee aangeleerd krijgen hoe ze moeten reageren op omstanders. Dit voorkomt dus ook dat honden zomaar andere honden of mensen zullen bijten. Een tijdige aanmelding voor een puppytraining is dus ook zeer van belang bij het aanschaffen van een puppy. 

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *