Tips om jouw tuin zomerklaar te maken

Nu het buiten steeds warmer wordt trekken veel mensen naar buiten. Traditioneel is het voorjaar hét moment om de tuin zomerklaar te maken. Welke klussen heb jij al opgepakt om komende zomermaanden optimaal van al het moois in de tuin te kunnen genieten? Heb je de ligbedden al uit de schuur gehaald? Is de groene aanslag al van de terrastegels verwijderd? Het zijn voorbeelden van klussen die je de komende weken op kunt pakken. In dit artikel vind je enkele handige tips, die je helpen de tuin klaar te maken voor de zomer. 

#1: mulch het gras van het gazon 

Om het gazon op natuurlijke wijze te voeden, kan het slim zijn om het gras te mulchen. Dit betekent dat de machine het gras in hele fijne stukjes snijdt, om dit vervolgens weer op het gazon te laten vallen. Het alternatief is het opvangen van het gras tijdens het maaien. Door het gras te mulchen zorg je voor een dun laagje compost. Let wel, gras mulchen is alleen interessant wanneer het gazon niet te hoog staat. 

#2: begin tijdig met het snoeien van struiken 

Wanneer je enkele bomen en struiken in de tuin hebt staan, is het belangrijk deze tijdig te snoeien. Vanaf het voorjaar zal het groen uitlopen. Om de struiken hun mooie vorm te laten behouden, zou je deze voor het uitlopen van het groen moeten snoeien. Ben je te laat? Wacht in dat geval tot het najaar met het snoeien van bomen en struiken.  

#3: voorzie de tuin van kleur met violen en geraniums 

Heb je nog een aantal kale plekken in de borders van je tuin? Voorzie ze van eenjarige planten, zoals bijvoorbeeld violen en geraniums. Zo krijgt je tuin al vroeg in het voorjaar kleur! Je kunt de violen en geraniums ook gebruiken in bloempotten op het terras. Dit staat heel gezellig in de zomer. 

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *