Jongerenvakanties Bali

Jongerenvakanties zijn er in vele soorten en maten. Je kunt ervoor kiezen om individueel te reizen maar je kunt ook meegaan met een groepsreis. Er zijn veel organisaties die vakanties organiseren en sommigen doen dat speciaal voor jongeren. Een daarvan is Simi Reizen. Je boekt daar een georganiseerde groepsreis waar bijna alles al inclusief is. Denk bijvoorbeeld aan de vluchten, accommodaties, een aantal excursies en maaltijden.

Bij Simi Reizen reis je met jongeren van 18 t/m 32 jaar. Doordat je met leeftijdsgenoten reist, kunnen we er een echte jongerenvakantie van maken met een programma dat vooral jongeren aanspreekt. Samen met je reisgroep ga je op vakantie. De meeste reizigers boeken alleen waardoor er vaak hechte vriendschappen ontstaan binnen de groep omdat je samen een hele toffe ervaring deelt.

Simi Reizen biedt reizen aan naar verschillende bestemmingen over de hele wereld. Waaronder ook Bali. We vertellen je graag meer over de groepsreizen Bali en waarom het nou zo’n fijne bestemming is voor jongeren.

Wat is Bali voor bestemming?

Bali is een eiland gelegen in Zuidoost Azië en hoort bij Indonesië. Het eiland telt zo’n 4,3 miljoen inwoners en de hoofdstad is Denpasar. De economie van Bali rust voornamelijk uit op het toerisme. Daardoor is Bali een heel toeristisch eiland geworden. Daar moet je rekening mee houden als je kiest voor jongerenvakanties Bali.Bali is een klein eiland en dat betekent dat je er geen extreem grote afstanden hoeft te reizen. het eiland is maar net iets groter dan de Nederlandse provincie Gelderland. maar dit maakt het eiland niet minder leuk. Bali is namelijk enorm divers. Je vindt er prachtige rijstvelden, mooie stranden, bruisende stadjes, jungle, vulkanen en enorm veel activiteiten om te ondernemen. De religie op het eiland is voornamelijk het Hindoeïsme. Er zijn dus ook vele prachtige tempels te vinden die echt onderdeel zijn van de Balinese cultuur. Een aantal daarvan zal je dus ook zeker bezoeken. 

Waarom is Bali een goede bestemming voor jongerenvakanties?

Jongerenvakanties Bali hebben enorm veel te bieden. Bali is een echte backpack bestemming waardoor er veel jongeren te vinden zijn op het eiland. Omdat het daarom bekend staat voelen ook veel jongeren zich aangetrokken tot het eiland. Daarnaast is de relaxte sfeer ook iets wat veel jongeren aanspreekt. Je reist heel makkelijk over het eiland met weinig reistijd en ook dat is iets aantrekkelijks voor jongeren die lekker op vakantie willen en een Aziatische bestemming willen verkennen maar niet te veel willen reizen. Het is natuurlijk wel een eindje vliegen maar eenmaal aangekomen hoef je niet meer uren in de bus, trein of auto rond te brengen. Iets anders wat veel jongeren aanspreekt is dat Bali overwegend Hindoestaan is. Daardoor is het veel makkelijker om ergens een drankje te doen of uit te gaan dan op veel andere plekken in Indonesië die voornamelijk Islamitisch zijn. Daardoor heeft Bali ook veel uitgaansmogelijkheden en dat is leuk voor jongeren die wel van een feestje houden. Ook hebben jongerenvakanties Bali met Simi Reizen een divers programma. Zo gaan we je echt de cultuur laten ervaren maar is er ook genoeg tijd voor avontuurlijke activiteiten en gezelligheid. Dit alles bij elkaar maakt dat jongerenvakanties Bali enorm populair zijn.

Wat kan ik verwachten van jongerenvakanties Bali met Simi Reizen?

Wanneer je meegaat met jongerenvakanties Bali met Simi Reizen dan kun je een vakantie verwachten vol met avontuur, cultuur en natuur. We vertellen je graag meer over een aantal hoogtepunten van de reis.

Ubud

Ubud is een echt kunstenaarsstadje midden in de jungle van Bali. Het is tevens ook het startpunt van je reis. Je reis begint lekker actief en dus ga je veel ondernemen in Ubud. Zo ga je bijvoorbeeld een fietstocht maken door de rijstvelden. Je komt onderweg langs typische dorpjes en bezoekt het landelijke Bali. Ook ga je naar de heilige watertempel Tirta Empul. De tempel staat bekend om het heilige water dat helende krachten zou hebben. Je kunt hier ook een bad nemen in het water. Een andere leuke activiteit in Ubud is raften op de Ayung rivier. Deze rafttocht duurt ongeveer twee uur en brengt je langs prachtige natuur en langs mooie watervallen. Een avontuurlijke activiteit perfect voor jongeren!

beklimming Batur vulkaan

Een letterlijk hoogtepunt van jongerenvakanties Bali is de beklimming van de Batur vulkaan. Je staat midden in de nacht op om naar de hoogste plek en kraterrand van de vulkaan te klimmen. Daar zul je een adembenemende zonsopgang meemaken. Dit is echt een betoverend moment en iets wat je waarschijnlijk nooit meer zal vergeten. 

Besakih tempel

Pura Besakih is het grootste tempelcomplex op Bali. Het tempelcomplex is opgebouwd tegen de vulkaan Gunung Agung. Over het hele complex vind je tempels omringd door mooie bloemen en planten. Ook zie je hier veel Balinezen bidden en offers brengen. Een bezoek aan deze tempel is een leuke activiteit om kennis te maken met de cultuur van Bali.

Gili trawangan

Gili Trawangan is onder de Nederlandse backpackers een erg populair eiland en zit vol met leven. Op het eiland kun je van alles ondernemen. Zo ga je met de jongerenvakanties Bali een snorkeltour doen. Je maakt verschillende stops waar je prachtig gekleurde vissen en koraalriffen kunt zien. Gili Trawangan staat bekend om de vele prachtige strandjes en leuke feestjes. Je krijgt fietsen ter beschikking om het eiland te verkennen en kunt natuurlijk een aantal van die leuke feestjes meemaken. Dit eiland is dus een topbestemming voor jongeren!

Kuta beach

Kuta is een bestemming op Bali waar je van alles kunt beleven. Het is tevens ook de laatste bestemming van je reis. Je kunt hier nog lekker relaxen in een van de vele beachclubs, strandbars en restaurants. Maar er valt ook van alles te doen. Zo krijg je bijvoorbeeld een surfles. Want daar zijn de golven van Kuta ideaal voor. Dit is een leuke sportieve activiteit, perfect voor jongeren. Daarnaast heeft Kuta ook een uitgebreid nachtleven en kun je er dus ook heel goed uitgaan als je daar van houdt. 

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *